Individuele therapie &
Relatiecoaching Goes

Visie en missie

Zuiver van hart,
trekken we de wereld door
en raken in de ban
van alles om ons heen.
Je bent steeds ergens naar op zoek.
Maar het ontgaat je,
dat je dat wat je zoekt al bent.
.
Rumi

Als mens ben je voortdurend in beweging en ontwikkeling, het leven zorgt daarvoor. We maken naast de fijne gebeurtenissen in ons leven, ook verdrietige, onaangename of lastige dingen mee. Als ‘veerkrachtig’ mens ben je als het ware voorbereid op onaangename verrassingen van het leven en calculeer je deze in.

Het vraagt veel veerkracht om ingrijpende gebeurtenissen te accepteren en ze te zien als onderdeel van het leven. Dit gaat meestal gepaard met soms heftige emoties en grote zorgen en er zijn momenten dat het niet lukt om helder te denken.

Als je geluk hebt kun je voor het delen van die emoties en zorgen terecht bij een partner, vrienden of familie. In een beschermende omgeving kun je verdriet, boosheid, angst en alle gevoelens die er zijn de vrije loop laten. Een arm om je schouder, een luisterend oor, kortom: het gevoel dat je gesteund wordt. Wetende dat er zich weer een moment aandient waarop je de zaken kunt overzien, je terug in balans komt en je je leven opnieuw vorm geeft.

Als dit op de één of andere manier niet lukt of kan, ontstaat er een probleem. Je kunt dan de veerkracht niet vinden om terug in balans te komen of het is lastig om je kwetsbaarheid in contact te brengen met de ander. Er is bijvoorbeeld schaamte waardoor je met je probleem rond blijft lopen. Als je niet de juiste steun kunt vinden en er een gevoel is ontstaan alsof alle kracht uit je lijkt te zijn en emoties overgaan in een gevoel van hulpeloosheid, frustratie of wanhoop, kan hulp in de vorm van therapie zinvol zijn.

Mijn missie is met warmte en respect er voor je te zijn; ruimte te geven aan wat er speelt. Ik loop als het ware een stukje mee zodat je tot inzichten en positieve veranderingen in jezelf en je leven kan komen. Om stapje voor stapje steeds meer jezelf te zijn, balans en veerkracht te ervaren in jezelf. Jij wordt steeds meer jij; en daarmee groei je in je liefde voor jezelf en voor anderen. Dan is het makkelijker te doen wat je voelt, aan te geven wat je wilt en te zeggen wat je denkt.

Ik gun iedereen deze balans en veerkracht. En ik ben er van overtuigd dat mensen vanuit dat gevoel in harmonie, rust en respect met elkaar kunnen leven. Ik nodig je uit om het leven te leven.

Zuiver van hart,
trekken we de wereld door
en raken in de ban
van alles om ons heen.
Je bent steeds ergens naar op zoek.
Maar het ontgaat je,
dat je dat wat je zoekt al bent.
.
Rumi