Individuele therapie &
Relatiecoaching Goes

Zwanger, moeder en jijzelf

Voor de meeste vrouwen en hun partners is een zwangerschap een blijde gebeurtenis. Terwijl je kind in je buik groeit, bereid je je voor op de bevalling en het ouderschap. Zwanger zijn betekent doorgaans ook het zoeken naar een nieuwe balans tussen activiteit en rust, tussen werk en thuisbasis.

Het komt regelmatig voor dat het niet lukt om een goede balans te vinden. Dit kan een dubbel gevoel geven, oprecht blij zijn met je zwangerschap én tegelijkertijd een down-gevoel hebben. Dit kan komen omdat er teveel dingen spelen die je aandacht vragen. Soms zijn er zorgen over -bijvoorbeeld- werk, de relatie of pieker je over alle veranderingen die de zwangerschap geeft. Je hebt bijvoorbeeld last van onrust, terugkerende gedachten, onzekerheid, angst of een algemeen gevoel van niet lekker in je vel zitten. Je schaamt je misschien voor je gevoelens en blijft daarom met je probleem rondlopen. Dit kan je beperken om op een fijne manier te genieten van je zwangerschap en de geboorte van je kind.

De veranderingen bij een zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat (onverwerkte) emoties los komen. Dit is heel verklaarbaar omdat je intuïtieve “antennes” op scherp staan gedurende de zwangerschap en je dus sensitiever bent. Je vind de veerkracht niet om terug in je ‘vertrouwde’ balans te komen.

In de sessies kijk ik mee naar wat jou bezighoudt zodat je tot inzichten en positieve veranderingen in jezelf en je leven kunt komen. Soms zijn enkele therapiesessies al genoeg, bijvoorbeeld om helderheid te krijgen over een situatie en van daaruit een beslissing te nemen, of emotioneel lucht te krijgen. Je maakt contact met jezelf waardoor er rust, overzicht, zelfvertrouwen en balans ontstaat. Je voelt beter wat je wel en niet wilt, wat goed voor je is, en waar je energie van krijgt. Er ontstaat ruimte voor ontspanning en genieten.

Vanuit een professionele en warme betrokkenheid bied ik datgene aan wat aansluit op jouw persoonlijke situatie.